Elektrostimulering

Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Hva er Elektrostimulering?

Elektrostimulering har blitt brukt i mange år av profesjonelle idrettsutøvere og fysioterapeuter for å hjelpe til med smertelindring, rehabilitering og økt muskelstyrke. Teknikken har nylig også blitt populær blant folk flest som vil forbedre sin fitness- og treningsrutine hjemme.

Elektrostimulering er en teknikk som involverer bruk av elektriske impulser for å stimulere musklene. En elektrode plasseres på huden over muskelområdet som skal stimuleres. En elektrisk strøm sendes gjennom huden til musklene for å aktivere sammentrekninger. Dette øker blodstrømmen til muskelfibrene og kan hjelpe med smertelindring, muskeloppbygging og restitusjon.

Hvordan virker Elektrostimulering?

Elektrostimulering virker ved å stimulere muskelfibrene til å trekke seg sammen, på samme måte som under trening. Dette kan føre til økt muskelstyrke og forbedret muskeltonus, samt bedre blodsirkulasjonen og økt oksygentilførsel til musklene. Teknikken kan også hjelpe med å lindre smerte og øke fleksibiliteten i musklene. Elektrostimulering er imidlertid ikke en erstatning for vanlig trening, men kan brukes som et supplement til en allerede etablert trenerutine.

Fordeler med Elektrostimulering

Elektrostimulering kan ha flere fordeler for både profesjonelle idrettsutøvere og vanlige personer som ønsker å forbedre sin treningsrutine hjemme.

Smertelindring med Elektrostimulering

En av fordelene med elektrostimulering er at det kan bidra til smertelindring. Teknikken kan brukes til å lindre muskelsmerter og ømhet etter trening eller skade. Elektrostimulering kan også hjelpe med å øke blodsirkulasjonen i musklene, som kan bidra til å redusere betennelse og fremme helbredelse.

Trening og ytelse med Elektrostimulering

Elektrostimulering kan også brukes til å forbedre trening og ytelse. Teknikken kan bidra til økt muskelstyrke og muskelmasse når det brukes sammen med vanlig trening. Elektrostimulering kan også forbedre muskelutholdenhet og restitusjonstiden etter trening. Det kan også være en trygg måte å stimulere musklene på for personer med skade eller funksjonshemming.

Elektrostimulering utstyr

Elektrostimulering er en teknikk som har mange fordeler når det gjelder smertelindring og trening. For å dra nytte av denne teknikken, trengs det riktig utstyr.

EMS-muskelstimulatorer

EMS-muskelstimulatorer brukes til å øke muskelstyrken og muskelmassen når de brukes sammen med vanlig trening. De kan også forbedre muskelutholdenheten og restitusjonstiden etter trening. EMS-muskelstimulatorer kan være spesielt nyttige for personer med skader eller funksjonshemming.

TENS-apparater

TENS-apparater, også kjent som transkutan elektrisk nervestimulering, brukes til smertelindring. De kan bidra til å lindre muskelsmerter og ømhet etter trening eller skade. TENS-apparater kan også hjelpe med å øke blodsirkulasjonen i musklene, som kan bidra til å redusere betennelse og fremme helbredelse.

Det er viktig å velge riktig elektrostimuleringsutstyr for å kunne dra nytte av teknikken og oppleve de positive effektene.

Elektrostimulering er en teknikk som benyttes for smertelindring og muskeloppbygging. For å oppnå ønskede resultater med teknikken, er det viktig å velge riktig utstyr. EMS-muskelstimulatorer øker muskelstyrken og massen når de brukes sammen med vanlig trening. De er også nyttige for personer med skader eller funksjonshemming. TENS-apparater bidrar til smertelindring og økt blodsirkulasjon i musklene, noe som fremmer helbredelse. For å få suksess med elektrostimulering, er det viktig å følge riktig treningsprogram for EMS og å fokusere på muskeloppbygging med EMS.

TENS-behandling

Elektrostimulering er en teknikk som brukes for smertelindring og muskeloppbygging. TENS (Transkutan Nevrostimulering) er en form for elektrostimulering som brukes for smertelindring. TENS-apparater sender elektriske impulser gjennom hudoverflaten for å stimulere nerver. Denne stimuleringen sørger for at smertesignalene til hjernen reduseres.

Bruk av TENS for smertelindring

TENS kan bidra til smertelindring ved å øke blodsirkulasjonen i musklene. Dette bidrar til å fremme helbredelse og redusere smerter. Det er viktig å huske at TENS ikke helbreder skadene, men kan bidra til å redusere smertene.

TENS ved ulike tilstander som migrene og ryggsmerter

TENS kan bidra til smertelindring ved ulike tilstander som migrene og ryggsmerter. Ved migrene kan TENS påføres nakkeområdet for å redusere smerter og symptomer som lys- og lydoverfølsomhet. For ryggsmerter kan TENS påføres den smertende delen av ryggen for å redusere smertene.

Våre behandlinger

Vi tilbyr ulike behandlingstilbud fra treningsveiledning/oppfølging, individuell tilpasning av treningsprogram ut fra ditt funksjonsnivå, trykkbølgebehandling, manuell behandling av ledd og muskulatur, manipulasjonsbehandling, nevromuskulær elektrostimulering og objektiv muskeltesting for måling av progresjon, samt slyngetrening.

Fysoterapi

Manipulasjonsbehandling kan være et svært godt smertemodulerende tiltak for deg som sliter med akutt eller kronisk nakke-eller korsryggsmerter.

Trykkbølge

Det er en svært effektiv og veldokumentert behandlingsmetode for deg som sliter med seneplager typisk i skulder, albue, hofte og kne.

Elektrostimulering

Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Kontakt oss

Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål. Bruk gjerne kontaktskjemaet, så sørger vi for at du alltid får et raskt svar. Om det haster veldig anbefaler vi at du ringer oss for å avtale raskest mulig behandling. 

Gundersen Fysioterapi holder til i lokalene til RenBalanse. 

Telefon

+47 90 85 13 39

Web

gundersenfysioterapi.no

Adresse

Nedre Bakklandet 58a,
7040 Trondheim

Send en melding