Elektrostimulering

Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Hva er nevromuskulær elektrostimulering (NMES)?

Elektrostimulering har blitt brukt i mange år av profesjonelle idrettsutøvere og fysioterapeuter for å øke funksjon, bidra til smertelindring, samt rehabilitering.

NMES er en teknikk som involverer bruk av elektriske impulser for å stimulere muskulaturen. NMES retter seg mot selve muskelen, spesifikt gjennom de motoriske nervene. Dette gjør at NMES apparatene skaper muskelkontraksjoner for å aktivere flere muskelfibre når du trener, varmer opp eller restituerer.

NMES bruker elektrisk stimulering for å skape bevegelse i muskelfibrene. Stimuliene er designet for å etterligne signalene hjernen sender til musklene når man beveger seg. Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Det vil også være nyttig for deg som er i en rehabiliteringsfase hvor du har restriksjoner fra å belaste tungt. Det vil bidra til enklere muskelaktivering på lav belastning.

Tiltaket vil bidra til å redusere ytterligere muskelsvinn etter skade, samt redusere tiden din tilbake til normal hverdagsaktivitet og idrett. Elektrostimulering er imidlertid ikke en erstatning for vanlig trening, men kan brukes som et supplement til en allerede veletablert treningsrutine.

Hvordan virker Elektrostimulering?

Elektrostimulering virker ved å stimulere muskelfibrene til å trekke seg sammen, på samme måte som under trening. Dette kan føre til økt muskelstyrke og forbedret muskeltonus, samt bedre blodsirkulasjonen og økt oksygentilførsel til musklene. Teknikken kan også hjelpe til med å lindre smerte. Elektrostimulering er imidlertid ikke en erstatning for vanlig trening, men kan brukes som et supplement til en allerede etablert treningsrutine.

Våre behandlinger

Vi tilbyr ulike behandlingstilbud fra treningsveiledning/oppfølging, individuell tilpasning av treningsprogram ut fra ditt funksjonsnivå, trykkbølgebehandling, manuell behandling av ledd og muskulatur, manipulasjonsbehandling, nevromuskulær elektrostimulering og objektiv muskeltesting for måling av progresjon, samt slyngetrening.

Har du spørsmål?

Dersom du lurer på noe angående de ulike behandlingene vi tilbyr, eller det er noe du ikke finner svar på her så ta gjerne kontakt via telefon, e-post eller bruk kontaktskjemaet.

Fysioterapi

Forebygger og behandler skader og sykdommer som gir smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. 

Trykkbølge

Det er en svært effektiv og veldokumentert behandlingsmetode for deg som sliter med seneplager typisk i skulder, albue, hofte, kne og fot. 

Elektrostimulering

Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Manipulasjonsbehandling

Manipulasjonsbehandling kan være et svært godt smertemodulerende tiltak for deg som sliter med akutt eller kronisk nakke-eller korsryggsmerter.

Dry Needling

Dry needling er en terapeutisk teknikk som ofte brukes av fysioterapeuter for å behandle muskel- og skjelettplager.

Kontakt oss

Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål. Bruk gjerne kontaktskjemaet, så sørger vi for at du alltid får et raskt svar. Om det haster veldig anbefaler vi at du ringer oss for å avtale raskest mulig behandling. 

Gundersen Fysioterapi holder til i lokalene til RenBalanse. 

Telefon

+47 90 85 13 39

Web

gundersenfysioterapi.no

Adresse

Nedre Bakklandet 58a,
7040 Trondheim

Send en melding