Manipulasjonsbehandling

Manipulasjonsbehandling kan være et svært godt smertemodulerende tiltak for deg som sliter med akutt eller kronisk nakke-eller korsryggsmerter.

Hva er manipulasjons- behandling?

Manipulasjonsbehandling er en terapeutisk tilnærming som brukes til å behandle visse typer muskel-og skjelettplager i blant annet nakke- og korsrygg. Det er en type manuell behandling som innebærer å bruke kontrollerte bevegelser for å manipulere ledd og nervevev for å lindre smerte og forbedre funksjon.

Fysioterapeuten vil utføre en grundig evaluering for å vurdere om manipulasjonsbehandling er et riktig behandlingstiltak for deg.

Sammenlignet med andre behandlingsformer som medisiner eller kirurgi, er manipulasjonsbehandling ofte mindre invasiv og har færre bivirkninger.

Hvordan fungerer manipulasjonsbehandling?

Manipulasjonsbehandling kan være en effektiv metode for å lindre nakke- og korsryggsmerter. Teknikken innebærer å manipulere ledd og vev ved å bruke kontrollerte bevegelser for å forbedre funksjonen.

Manipulasjonsbehandlingsteknikker

Manipulasjonsbehandlingsteknikker kan variere avhengig av hvilken type muskuloskeletal lidelse som skal behandles. En trent terapeut vil bruke teknikker som passer best for pasientens tilstand og individuelle behov. Vanlige teknikker inkluderer:

  • Spinal manipulasjon
  • Mobilisering av ledd og vev
  • Triggerpunktbehandling

Hvilke manipulasjonsbehandlingsteknikker brukes for nakke og korsryggsmerter?

For nakke- og korsryggsmerter kan teknikker som spinal manipulasjon og mobilisering være mest effektive. Disse teknikkene kan bidra til å gjenopprette bevegeligheten i leddene og redusere smerte. Triggerpunktbehandling kan også være effektiv for å lindre muskelspenninger og smerter. Det er viktig å huske på at hver pasients tilstand er unik, og terapeuten vil velge teknikker og tilnærminger som fungerer best for individuelle behov.

Risiko og bivirkninger ved manipulasjonsbehandling

Manipulasjonsbehandling kan være en trygg og effektiv behandlingsform, men det kan også føre til visse risikoer og bivirkninger. Risikoen for alvorlige bivirkninger er imidlertid sjelden. Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer smerter i områder som ikke ble behandlet og økt stivhet eller smerter. Risikoen øker hvis pasienten har en underliggende muskuloskeletal lidelse eller en annen tilstand som påvirker bein, ledd eller nerver. For å minimere risikoen for bivirkninger, bør pasienten alltid velge en trent og kvalifisert terapeut som er erfaren i manipulasjonsbehandlingsteknikker. Det er også viktig å informere terapeuten om eventuelle helseproblemer eller medisiner som pasienten tar.

Risiko og bivirkninger ved manipulasjonsbehandling

Manipulasjonsbehandling er en behandlingsform som kan ha både fordeler og ulemper. Mens det er en sikker og effektiv behandlingsform, kan det også føre til visse risikoer og bivirkninger. Vanlige bivirkninger inkluderer smerter i områder som ikke ble behandlet, samt økt stivhet eller smerter. Men alvorlige bivirkninger er sjeldne. Risikoen for bivirkninger øker hvis pasienten har en underliggende muskuloskeletal lidelse eller en annen tilstand som påvirker bein, ledd eller nerver. For å minimere risikoen for bivirkninger, bør en alltid velge en trent og kvalifisert terapeut som er erfaren i manipulasjonsbehandlingsteknikker. Videre er det viktig å informere terapeuten om eventuelle helseproblemer eller medisiner som pasienten tar.

Er manipulasjonsbehandling riktig for deg?

Før man bestemmer seg for manipulasjonsbehandling som en behandlingsform, bør pasienter være informert om både fordeler og risikoer ved behandlingen. Mens manipulasjonsbehandling kan bidra til å lindre smerter og forbedre bevegelighet, er det også enkelte risikoer og bivirkninger involvert. Før man velger manipulasjonsbehandling, bør pasienten diskutere mulige behandlingsalternativer med sin helsepersonell. Hvis manipulasjonsbehandling ser ut til å være et godt alternativ, bør man velge en erfaren og kvalifisert terapeut for å minimere risikoen for bivirkninger. Videre bør pasienter alltid informere terapeuten om eventuelle helseproblemer eller medisiner de tar.

Våre behandlinger

Vi tilbyr ulike behandlingstilbud fra treningsveiledning/oppfølging, individuell tilpasning av treningsprogram ut fra ditt funksjonsnivå, trykkbølgebehandling, manuell behandling av ledd og muskulatur, manipulasjonsbehandling, nevromuskulær elektrostimulering og objektiv muskeltesting for måling av progresjon, samt slyngetrening.

Har du spørsmål?

Dersom du lurer på noe angående de ulike behandlingene vi tilbyr, eller det er noe du ikke finner svar på her så ta gjerne kontakt via telefon, e-post eller bruk kontaktskjemaet.

Fysioterapi

Forebygger og behandler skader og sykdommer som gir smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. 

Trykkbølge

Det er en svært effektiv og veldokumentert behandlingsmetode for deg som sliter med seneplager typisk i skulder, albue, hofte, kne og fot. 

Elektrostimulering

Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Manipulasjonsbehandling

Manipulasjonsbehandling kan være et svært godt smertemodulerende tiltak for deg som sliter med akutt eller kronisk nakke-eller korsryggsmerter.

Dry Needling

Dry needling er en terapeutisk teknikk som ofte brukes av fysioterapeuter for å behandle muskel- og skjelettplager.

Kontakt oss

Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål. Bruk gjerne kontaktskjemaet, så sørger vi for at du alltid får et raskt svar. Om det haster veldig anbefaler vi at du ringer oss for å avtale raskest mulig behandling. 

Gundersen Fysioterapi holder til i lokalene til RenBalanse. 

Telefon

+47 90 85 13 39

Web

gundersenfysioterapi.no

Adresse

Nedre Bakklandet 58a,
7040 Trondheim

Send en melding