Trykkbølgebehandling

Det er en svært effektiv og veldokumentert behandlingsmetode for deg som sliter med seneplager typisk i skulder, albue, hofte og kne.

Hva er trykkbølge behandling?

Trykkbølgebehandling er en ikke-invasiv behandlingsmetode som brukes til å behandle kroniske smerter i muskler og sener. Det er en teknikk som har vært brukt av fysioterapeuter og idrettsmedisinere i flere tiår, og det er nå også tilgjengelig for pasienter på klinikker.

Hvordan fungerer trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling fungerer ved å sende lydbølger gjennom vevet og inn i kroppen. Dette stimulerer kroppens naturlige reparasjonsprosesser og øker blodtilførselen til det berørte området. Dette fører til at muskelvev regenereres og smerter reduseres.

Forskjellen mellom fokal og radial trykkbølgebehandling

Det finnes to typer trykkbølgebehandling: fokal og radial. Fokal trykkbølgebehandling er mer intens og brukes til å behandle små, avgrensede områder som f.eks. senefester eller triggerpunkter. Radial trykkbølgebehandling er mindre intens og kan brukes til å behandle større områder som f.eks. muskler og sener.

En annen forskjell er behandlingens dybde. Fokal trykkbølgebehandling går dypere inn i vevet enn radial trykkbølgebehandling.

Uansett hvilken type trykkbølgebehandling som velges, er begge behandlingsmetodene trygge og effektive for å redusere kroniske smerter i muskler og sener.

 

Hvilke tilstander kan behandles med trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling er en effektiv behandlingsmetode for en rekke kroniske smerter i muskler og sener. Her er noen eksempler på tilstander som kan behandles med trykkbølgebehandling:

Plantar fasciitt

Plantar fasciitt er en tilstand der bindevevet under foten blir betent og gir smerte ved belastning. Trykkbølgebehandling kan være svært effektivt for å redusere smerte og øke bevegeligheten i foten.

Tennisalbue

Tennisalbue er en tilstand som er preget av smerter på utsiden av albuen som oppstår ved overbelastning av underarmens muskler. Trykkbølgebehandling kan bidra til raskere smertelindring og bidra til økt funksjonalitet i armen.

Achilles tendinitt

Achilles tendinitt er preget av smerte og hevelse i senen som forbinder hælen og leggmuskelen. Trykkbølgebehandling kan bidra til økt blodtilførsel og redusert betennelse, noe som fører til mindre smerter og bedre bevegelighet i foten.

Det er viktig å merke seg at trykkbølgebehandling ikke nødvendigvis vil være det beste valget for alle pasienter med kroniske smerter i muskler og sener. Det er alltid best å søke råd fra en medisinsk profesjonell for å finne den beste behandlingsmetoden for din spesifikke tilstand.

Fordeler med trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling er en effektiv måte å behandle en rekke kroniske smerter i muskler og sener. Noen av fordelene med trykkbølgebehandling inkluderer:

Smertelindring

Trykkbølgebehandling kan bidra til å redusere smerte og forbedre funksjonaliteten i området som behandles. Studier har vist at behandlingen kan redusere smertenivået betydelig og ha en langvarig effekt på smertelindring.

Fartøyåpning

Trykkbølgebehandling kan føre til økt blodtilførsel til området som behandles, noe som kan bidra til bedre helbredelse og rehabilitering av skadet vev. Behandlingen kan også øke produksjonen av vekstfaktorer som kan bidra til å øke kollagenproduksjonen, som igjen kan føre til bedre helbredelse av vevet.

Betennelsesreduksjon

Trykkbølgebehandling kan også bidra til å redusere betennelse i det skadede området. Behandlingen kan redusere produksjonen av betennelsescytokiner, noe som igjen kan redusere betennelse og smerte i det behandlede området.

Selv om fordeler med trykkbølgebehandling er mange, er det alltid viktig å konsultere med en medisinsk profesjonell for å finne beste behandlingsmetode for ens spesifikke tilstand.

Våre behandlinger

Vi tilbyr ulike behandlingstilbud fra treningsveiledning/oppfølging, individuell tilpasning av treningsprogram ut fra ditt funksjonsnivå, trykkbølgebehandling, manuell behandling av ledd og muskulatur, manipulasjonsbehandling, nevromuskulær elektrostimulering og objektiv muskeltesting for måling av progresjon, samt slyngetrening.

Fysoterapi

Manipulasjonsbehandling kan være et svært godt smertemodulerende tiltak for deg som sliter med akutt eller kronisk nakke-eller korsryggsmerter.

Trykkbølge

Det er en svært effektiv og veldokumentert behandlingsmetode for deg som sliter med seneplager typisk i skulder, albue, hofte og kne.

Elektrostimulering

Dette er et svært gunstig behandlingstiltak for deg som har vanskeligheter med aktivering eller kontakt av muskulatur særlig etter en operasjon.

Kontakt oss

Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål. Bruk gjerne kontaktskjemaet, så sørger vi for at du alltid får et raskt svar. Om det haster veldig anbefaler vi at du ringer oss for å avtale raskest mulig behandling. 

Gundersen Fysioterapi holder til i lokalene til RenBalanse. 

Telefon

+47 90 85 13 39

Web

gundersenfysioterapi.no

Adresse

Nedre Bakklandet 58a,
7040 Trondheim

Send en melding